Europa is beperkt en dat 
vinden wij heel boeiend.

Er zijn meer dan 80 miljoen mensen in Europa met een vorm van fysieke beperking. Hoe ziet hun dagelijks leven eruit, welke uitdagingen komen ze tegen, wat moet er verbeterd worden en vooral: hoe kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen mee kan doen?

Reis via deze website door Europa; op een andere manier en met een nieuw perspectief. Gebaseerd op de tv-serie de ‘Rolstoel Roadmovie’ en gehost door de EO en NPO, verzamelt de website verrassende en persoonlijke verhalen van mensen met een handicap. Hoe kijken zij naar de wereld om hun heen en hoe kunnen we elkaar verrijken en inspireren?

Reis met ons mee op Gehandicapteuropa.nl | Disabledeurope.com met iedere week nieuwe verhalen!

Op de website vind je extra content uit de serie maar ook nieuwe interviews, video's, persoonlijke tips en verdiepende info over landen en thema's als reizen en toegankelijkheid.

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe vrienden en verhalen, dus als je ons of anderen wilt helpen, stuur dan een berichtje via de contactpagina. We doen hard ons best om de site volledig toegankelijk te maken voor iedereen en voor iedere beperking. Dus je feedback en suggesties zijn meer dan welkom!

Neem contact op

“De Rolstoel Roadmovie en Gehandicapteuropa.nl is een project op het snijvlak van verschillende genres.”

Het idee voor deze website ontstond tijdens de productie van de televisieserie ‘De Rolstoel Roadmovie – over de grenzen van Europa’ geregisseerd door Mari Sanders en in mei 2019 voor het eerst uitgezonden door EO op NPO 2.

In deze driedelige documentaireserie reist regisseur en hoofdpersoon Mari Sanders (31), die zelf in een rolstoel zit, kriskras door Europa op zoek naar wat ons verbindt en verdeelt.

Mari en zijn team ontmoetten heel veel mensen met een lichamelijke handicap en kregen keer op keer bijzondere verhalen te horen. Telkens was er de roep om deze verhalen te delen, elkaar te inspireren of op te roepen tot maatschappelijke verandering. De televisieserie alleen was daarvoor ontoereikend en met steun van de NPO en EO werd deze website ontwikkeld.

Gehandicapteuropa.nl | Disabledeurope.com wil verhalen van mensen met een handicap bundelen en uitgroeien tot een internationaal platform. Dat betekent dat we ook graag jouw verhaal horen!

 

Ontdek de serie

Het team:

Team

WEBSITE:
Mari Sanders & Simona Constantin - concept & creative producent
Saskia Wielinga - eindredactie
Louis Esmeijer - projectmanager
Miriam Neuteboom - producer EO

TELEVISIESERIE:
Naar een idee van Mari Sanders en Simona Constantin
Regie - Mari Sanders
Ass.-regie - Simona Contstantin
Camera - Rieks Soepenberg
Geluid - Gideon Bijlsma
Research - Simona Constantin, Saskia Wielinga
Montage - Daan Wijdeveld
Productie - Natasja Spuijbroek, Guido van de Weerd, Miriam Neuteboom
Beeldresearch - Janna Hoofs
Sound design - Hens Zimmerman
Grading - Noortje Muller
Eindredactie - Saskia Wielinga

VERDER WERKTEN MEE:
Communicatie - Linda van de Pol, Ilonka van Heusden-Bakker, Manager Content - Ellen Danhof, Innovatie - Adriënne Simons, Alexander Pleizier, Social Media - Sanne Sturm, José Griffioen, Online - Daan Molenaar.

Disclaimer

Welkom bij Gehandicapteuropa.nl voor een andere blik op Europa. Klik op de buttons van de kaart om de diverse verhalen, mensen en plekken te ontdekken.

Als je een lichamelijke beperking hebt, kun je deze website ook bezoeken.

Toegang voor mensen met een visuele beperking.

Tekstgrootte kun je aanpassen door ‘AAA’ aan te klikken in het hoofdmenu.

Klik op de button ‘Lees voor’, links bovenaan deze pagina.

In plaats van te scrollen op de kaart, kun je ook gaan naar Lijstweergave, links onder het hoofdmenu.

Toegang voor mensen met een auditieve beperking.

We raden je aan om de NVDA Screen Reader te gebruiken. Je kunt deze HIER gratis downloaden.