Kaartweergave

Inclusief Kung Fu

Kostas Moukas is de eerste Griekse Wushu (Kung Fu) leraar in een rolstoel. Hij leert zijn leerlingen om een betere balans en meer kracht te ontwikkelen. En hij heeft een missie: hij wil dat dat Wushu een Paralympische sport wordt.

Lees meer

Disability Sports Coach

In Londen bestaat een succesvolle community om meer mensen met een handicap aan het sporten te krijgen. En dat is nodig, want zelfs in het Verenigd Koninkrijk waar paralympische sporten heel populair zijn, is het merendeel van de mensen met een handicap inactief.

Lees meer

Het is een geweldig moment om een acteur met een handicap te zijn.

Acteur, schrijver, performer en activist Mat Fraser werkt met de impact van massamedia om ons beeld van een ‘handicap’ te veranderen.

Lees meer

De stad Dubrovnik is voor het Mediterrane vakantiegevoel een van de meest bezochte steden van Europa.

Lees meer

Bratislava is de hoofdstad van Slowakije en heeft een prachtig historisch centrum. Tot 1989 viel het onder het communistische regime en waren er amper voorzieningen voor mensen met een handicap. Er is veel gebeurd sinds de val van het communisme maar het land loopt nog steeds wat achterop.

Lees meer

Vilnius

Vilnius is de hoofdstad van Litouwen beschikt over een grote historische binnenstad met wel 40 kerken en wordt, net als het land zelf, nog maar weinig bezocht. De stad maakte jarenlang deel uit van de Sovjet-Unie en ligt qua ontwikkeling en toegankelijkheid nog wat achterop.

Lees meer