Mapview

Ontmoet de 'The Good Witch' van onafhankelijk leven

Kapka Panayotova is de president van ENIL (European Network of Independent Living) en de initiatiefnemer en leider van CIL Sofia (Center for Independent Living). Met haar unieke gevoel voor humor en rechtlijnigheid staat ze bekend als ‘The Good Which of Independent Living’.

Lees meer

Thuis is waar je binnen kunt komen

Wat is een thuis als je er niet in kunt komen?

Lees meer

De eerste rolstoeltoegankelijke gondel van Venetië

Sinds 2016 kunnen toeristen met een lichamelijke beperking eindelijk genieten van een prachtig rolstoeltoegankelijke gondeltocht in Venetië.

Lees meer

Brugge en Vlaanderen

Vlaanderen is een geliefde internationale vakantiebestemming; de kust en zelfs de historische steden als Brugge, Antwerpen, Gent en Mechelen zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. In dit voorbeeld informatie over de populaire stad Brugge.

Lees meer

Mobiliteit is de sleutel

In Boekarest bestaat sinds kort Abilitaxi, een gratis transportservice voor mensen met een handicap. Deze maatschappelijke organisatie werkt nauw samen met de gemeente. Abilitaxi vereffent op deze manier het probleem van de hobbelige straten en het ontoegankelijke openbaar vervoer in de stad. In de derde aflevering van de Rolstoel Roadmovie gaat Mari mee op de bus.

Lees meer

Onafhankelijkheid begint thuis

‘Sesam open u! ‘ De deuren en ramen openen als ze dit wil. Valentina’s huis in Bologna is volledig voorzien van een stem-gestuurd systeem dat haar de kans biedt om zelfstandig te leven.

Lees meer