Mapview

Brugge en Vlaanderen

Vlaanderen is een geliefde internationale vakantiebestemming; de kust en zelfs de historische steden als Brugge, Antwerpen, Gent en Mechelen zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. In dit voorbeeld informatie over de populaire stad Brugge.

Lees meer

Mobiliteit is de sleutel

In Boekarest bestaat sinds kort Abilitaxi, een gratis transportservice voor mensen met een handicap. Deze maatschappelijke organisatie werkt nauw samen met de gemeente. Abilitaxi vereffent op deze manier het probleem van de hobbelige straten en het ontoegankelijke openbaar vervoer in de stad. In de derde aflevering van de Rolstoel Roadmovie gaat Mari mee op de bus.

Lees meer

Onafhankelijkheid begint thuis

‘Sesam open u! ‘ De deuren en ramen openen als ze dit wil. Valentina’s huis in Bologna is volledig voorzien van een stem-gestuurd systeem dat haar de kans biedt om zelfstandig te leven.

Lees meer

Nujeen Mustafa

Nujeen Mustafa vluchtte voor het oorlogsgeweld in Syrië en bereikte na een gevaarlijke reis op zee de kust van Europa. Maar toen was ze er nog lang niet…

Lees meer

Inclusief Kung Fu

Kostas Moukas is de eerste Griekse Wushu (Kung Fu) leraar in een rolstoel. Hij leert zijn leerlingen om een betere balans en meer kracht te ontwikkelen. En hij heeft een missie: hij wil dat dat Wushu een Paralympische sport wordt.

Lees meer

Disability Sports Coach

In Londen bestaat een succesvolle community om meer mensen met een handicap aan het sporten te krijgen. En dat is nodig, want zelfs in het Verenigd Koninkrijk waar paralympische sporten heel populair zijn, is het merendeel van de mensen met een handicap inactief.

Lees meer